Ortodontska ordinacija Mateja Jelić

Mr.sc. Mateja Jelić, dr.med.dent. diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. g. 2002. g. magistra biomedicinske znanosti. 2005.g polaže specijalistički ispit iz ortodoncije. Završila je mnoštvo međunarodnih ortodontskih tečajeva u priznatim ortodontskim institucijama SAD-a i Europe. Prvi je certificirani ortodont u Hrvatskoj za Orthocaps – the Twinaligner System. Posjeduje DAMON Systems i Orthocaps certifikat.

Lijepi, zdravi i pravilni zubi pridonose samopouzdanju, a time i uspjehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu, ali cilj ortodoncije nije isključivo estetika, jer pravilno postavljeni zubi su i važni za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva.

Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuju ravnomjeran prijenos sila žvakanja, a time se čuva i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te se umanjuju ili uklanjaju problemi u čeljusnom zglobu. Pravilno postavljene zube lakše je četkati i održavati njihovu higijenu, čime se smanjuje mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.

ortodont_gallery2

Prvi posjet ortodontu bi trebao biti u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Prije odluke o potrebi aparatića potrebno je napraviti odgovarajuću dijagnostiku, intraoralni i ekstraoralni pregled, analizu LL-kraniograma, analizu fotografije . U razdoblju rasta djeteta mogu se primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave ( u razdoblju mješovite denticije, kada dijete uz trajne ima još nekoliko mliječnih zuba). Mobilni aparatić za zube pacijent može sam staviti i izvaditi iz usta čime je olakšano održavanje higijene zuba.Ponekad se mobilni aparatić koristi i kao retencijsko sredstvo nakon prestanka nošenja fiksnog aparata. Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji dobna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ravnaju nepravilni zubi kao i kod djece.

Odluka o vrsti bravica koje će se koristiti u terapiji ovisi o vrsti poremećaja, dobi i osobnim željama pacijenta. Prilikom nošenja fiksnog aparata jako je bitno posebnu pažnju posvetiti oralnoj higijeni zuba i aparata koristeći sredstva za mehaničku i kemijsku kontrolu plaka. Prva smo ortodontska ordinacija u Hrvatskoj s certifikatom za Orthocaps – The twinaligner sistem. Posebno smo educirani u SAD-u za rad s Damon sistemom, ali koristimo i ostale fiksne ortodontske tehnike.

Doktorica Jelić trebala bi sluziti kao primjer za ostale doktore. Pirje svega ogroman strucnjak u ortodonciji i stomatologiji, strpljiva, brižna,uporna, slusa pacijente i nastoji im sve detaljno objasniti.Pacijent se u ordinaciji osjeca iznimno ugodno i sa uzitkom se vraca svaki put. Cijene su i vise nego prihvatljive za uslugu na ovako visokom nivou.Preporuka za sve!

Komentar s Najdoktor.com

Zbog prijašnjih loših iskustava, pogotovo u djetinjstvu, veoma teško odlazim stomatologu, ali pronašla sam ovu divnu doktoricu. Ona radi strpljivo, pažljivo i ako će me i malo zaboljeti, upozori me unaprijed i objasni mi zašto.

Komentar s Najdoktor.com

Imam potrebu reći da ako trebate ortodota najbolja doktorica za to je sigurno dr Mateja Jelić,pristup pacijentu ,stručnost iznad svega a sve šta vas zanima objasnit će vam koliko god puta pitate.Za djecu kao stvorena .Sve preporuke kome treba sa moje strane. Mama dviju djevojaka koje sad imaju najljepši osmijeh.

Komentar s Najdoktor.com

Ukoliko imate pitanja, trebate informaciju, želite dogovoriti prvi pregled, slobodno nam se obratite.

Ortodontska ordinacija Mateja Jelić
Pavla Hatza 23, Zagreb

T: + 385 1 623 13 61
M: +385 98 386 705

Radno vrijeme:
Ponedjeljak i srijeda = poslijepodne
Utorak, četvrtak i petak = prijepodne

matejajelic@yahoo.com

certificate1

logo najdoktor

Priznanje za izvrsnost

iso-9001

priznanje-za-izvrsnost-2015 (1)Priznanje za izvrsnost

Priznanje za izvrsnost

stomatološka ordinacija priznanjePriznanje za izvrsnost