Ortodontska ordinacija Mateja Jelić

Mr.sc. Mateja Jelić, dr.med.dent. diplomirala na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. g. Postaje 2002. g. magistra biomedicinske znanosti, a 2005.g polaže specijalistički ispit iz ortodoncije. Završila je mnoštvo međunarodnih ortodontskih tečajeva u priznatim ortodontskim institucijama SAD-a i Europe. Certificirani je ortodont za Invisalign, Orthocaps i Damon sustav.

Lijepi, zdravi i pravilni zubi pridonose samopouzdanju, a time i uspjehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu, ali cilj ortodoncije nije isključivo estetika, jer pravilno postavljeni zubi su i važni za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva.

Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuju ravnomjeran prijenos sila žvakanja, a time se čuva i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te se umanjuju ili uklanjaju problemi u čeljusnom zglobu. Pravilno postavljene zube lakše je četkati i održavati njihovu higijenu, čime se smanjuje mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.

Prvi posjet ortodontu bi trebao biti u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Prije odluke o potrebi aparatića potrebno je napraviti odgovarajuću dijagnostiku, intraoralni i ekstraoralni pregled, analizu LL-kraniograma, analizu fotografije. U razdoblju rasta djeteta mogu se primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave (u razdoblju mješovite denticije, kada dijete uz trajne ima još nekoliko mliječnih zuba).

Mobilni aparatić za zube pacijent može sam staviti i izvaditi iz usta čime je olakšano održavanje higijene zuba. Ponekad se mobilni aparatić koristi i kao retencijsko sredstvo nakon prestanka nošenja fiksnog aparata.

Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji dobna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ravnaju nepravilni zubi kao i kod djece.

Odluka o vrsti bravica koje će se koristiti u terapiji ovisi o vrsti poremećaja, dobi i osobnim željama pacijenta. Prilikom nošenja fiksnog aparata jako je bitno posebnu pažnju posvetiti oralnoj higijeni zuba i aparata koristeći sredstva za mehaničku i kemijsku kontrolu plaka.

Prva smo ortodontska ordinacija u Hrvatskoj s certifikatom za Orthocaps – The twinaligner sistem. Posebno smo educirani u SAD-u za rad s Damon sistemom, ali koristimo i ostale fiksne ortodontske tehnike.

Što je Invisalign?

Invisalign je ortodontska tehnika nastala u SAD-u prije više od 20g. Ovom tehnikom se zubi ispravljaju pomoću prozirnih folija ili udlaga (alignera) koje se mijenjaju svakih 7 do 10 dana. Udlage se izrađuju kompjuterski za svaku osobu personalizirano. Invisalignom se ispravljaju zubi kao i s drugim vrstama ortodontskih aparata, i u svakoj životnoj dobi, bez ograničenja.

Zašto izabrati Invisalign?

  • gotovo je nevidljiv
  • udoban je i bezbolan
  • u svakom trenutku se može skinuti
  • personalizirano napravljen za Vaše zube
  • brži rezultati od fiksnog aparatića
  • nema opasnosti od stvaranja karijesa ili kamenca kao kod fiksnog aparatića
  • lakše održavanje higijene

Želite li vidjeti vaš osmijeh nakon Invisaligna isprobajte Smile-view

Kako radi Invisalign?

Invisalign se u potpunosti temelji na digitalnoj tehnologiji. Osobi koja bi željela uljepšati svoj osmijeh prvo se pristupa skeniranju zuba, na temelju čega se izrađuju 3D digitalni modeli. Na temelju 3D modela specijalist ortodont izrađuje digitalni plan i odlučuje o načinu i smjeru svih pomaka zuba. Nakon izrade najboljeg plana, izrađuju se personalizirane folije, od kojih se svaka nosi u prosjeku 10 dana. Svaka folija pomiče zube u odnosu na prethodnu i cilj im je vršiti pritisak i pomicati zube do idućeg koraka. Njihov ukupan broj i trajanje nošenja ovisi o stupnju korekcije položaja zuba koja se želi postići.

Saznajte kako postići savršen osmijeh

c

Dr. Jelić je prema mome iskustvu jedna od najboljih doktorica koje sam imala. Vrlo je ljubazna, razgovorljiva, želi saslušati strpljivo što želim reći. Detaljno daje upute o tijeku liječenja. Inteligentna i stručna doktorica, kao i cijeli njezin tim!
Komentar s Najdoktor.com

Doktorica Jelić trebala bi služiti kao primjer za ostale doktore. Prije svega ogroman stručnjak u ortodonciji i stomatologiji, strpljiva, brižna, uporna, sluša pacijente i nastoji im sve detaljno objasniti. Cijene su i više nego prihvatljive za uslugu na ovako visokom nivou. Preporuka za sve!
Komentar s Najdoktor.com

Izvanserijska doktorica, plemenita, presusretljiva i duhovita. Uživljena u svoj posao. Riješila mi je bitan problem za razliku od drugog “razvikanog i poznatog” doktora.
Komentar s Najdoktor.com

Ukoliko imate pitanja, trebate informaciju, želite dogovoriti prvi pregled, slobodno nam se obratite.

Ortodontska ordinacija Mateja Jelić
Pavla Hatza 23, Zagreb

T: +385 1 623 13 61
M: +385 98 386 705
E: ortodontjelic@balenovic.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljak i srijeda – poslijepodne
Utorak, četvrtak i petak – prijepodne

certificate1

logo najdoktor

Priznanje za izvrsnost

iso-9001

Priznanje za izvrsnost

Priznanje za izvrsnost

Priznanje za izvrsnost

Priznanje za izvrsnost

priznanje-za-izvrsnost-2015 (1)Priznanje za izvrsnost

stomatološka ordinacija priznanjePriznanje za izvrsnost