Ortodoncija

Ortodoncija

Lijepi, zdravi i pravilni zubi pridonose samopouzdanju, a time i uspjehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu, ali cilj ortodoncije nije isključivo estetika, jer pravilno postavljeni zubi su i važni za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva.

Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuju ravnomjeran prijenos sila žvakanja, a time se čuva i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te se umanjuju ili uklanjaju problemi u čeljusnom zglobu. Pravilno postavljene zube lakše je četkati i održavati njihovu higijenu, čime se smanjuje mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.

Prvi posjet ortodontu bi trebao biti u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Tada se mogu primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave i to isključivo kod djece koja još rastu. Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji dobna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ravnaju nepravilni zubi kao i kod djece.

Odluka o vrsti bravica koje će se koristiti u terapiji ovisi o vrsti poremećaja, dobi i osobnim željama pacijenta.

Prva smo ortodontska ordinacija u Hrvatskoj s certifikatom za Orthocaps – The twinaligner sistem. Posebno smo educirani u SAD-u za rad s Damon sistemom, ali koristimo i ostale fiksne ortodontske tehnike.

 

Saznajte kako postići savršen osmijeh

c

Kontaktirajte nas