Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba

Ideal kojemu svaki čovjek teži je savršen osmijeh sa blistavo bijelim zubima. U suvremenoj stomatologiji savršeno bijele zube vrlo lako postižemo profesionalnim postupkom izbjeljivanja zubi.

Prilikom izbjeljivanja aktivni kisik prodire u caklinu, te se oksidacijom razlaže pri čemu dolazi do promjene boje zuba. Sredstva za izbjeljivanje, osim vodikovog peroksida i natrijevog perborata, sadrže i visoku koncentraciju floura koji dovodi do ubrzane remineralizacije te djeluje karijes protektivno.

Postupak izbjeljivanja je potpuno siguran, bezbolan i odvija se pod kontrolom educiranih stomatologa.

U stomatološkoj ordinaciji Balenović primjenjujemo OPALESENCE BOOST sustav izbjeljivanja zubi uz pomoć 30% vodikovog peroksida, ZOOM sustav izbjeljivanja uz pomoć lampe te PHILLIPS DASH sustav uz pomoć 40 % vodikovog peroksida.

 

Saznajte kako postići savršen osmijeh

c

Dentalni laseri

Laseri u stomatologiji sve se više koriste zadnjih godina. Diodni laser spada u jedne od najmodernijih uređaja i njihova primjena je široka.

Laser koji koristimo u ordinaciji Balenović je profesionalan, brz , bezbolan i s njim možemo izbjeljivati zube i korigirati zubno meso odnosno gingivu.

Tretmani laserom su manje bolni stoga podrazumjevaju minimalnu upotrebu anestetika. Kada se koriste laseri za kirurške zahvate, one su obično bez krvarenja, brže zarastaju i postoji minimalna mogućnost infekcije rane.

Indikacije za upotrebu lasera u stomatologiji:

Izbjeljivanje zubi laserom je vrlo jednostavno i učinkovito. Pacijenti dobivaju lijepe i bijele zube u samo 20 minuta. Postupak ne boli i vrlo je ugodan za pacijenta. Nema preosjetljivosti i neugode nakon postupka. Smatra se da je laserom najefikasniji tretman izbjeljivanja zubi. Tretman je najkraći, a rezultati su maksimalni.

Korekcija „gummy smilea „ vrlo se učinkovito rješava laserskim postupkom. Zubi se produžuju za više od 3mm bez boli i bez krvarenja, samo pod lokalnom anestezijom.

Laser koristimo u terapiji afti i herpesa. Afte i ranice u ustima mogu se laserom kroz samo par sekundi smanjiti i ubrzati proces njihovog zacjeljivanja. Herpes na ustima je vrlo česta virusna infekcija koja prati pojedina stanja organizma i simptomi se vrlo lako mogu ublažiti laserom.

Bolovi temporomandibularnog zgloba mogu se umanjiti terapijom lasera.

Upala zubnog mesa i liječenje paradontoloških džepova mogu se laserom isto tako učinkovito tretirati. Laserom se izuzetno uspješno uklanja upaljeno tkivo, kao i bakterija koje izazivaju paradontološke bolesti.

U implantologiji, kod dvofaznog implatološkog tretmana, za pripremu implatata za protetsko zbrinjavanje. Kod periimplantitisa u cilju smanjenja bakterija u području vrata implantata.

U endododonciji, u tretmanu inficiranih kanala korjena zuba.

Laser nam pruža brojne terapijske mogućnosti u poboljšanju i održavanju oralnog zdravlja pacijenata, također uz pomoć lasera možemo odgovoriti na visoke estetske zahtjeve koje naši pacijenti i suvremena stomatogija stavljaju pred nas.

Kontaktirajte nas