Dentalni laseri

Laseri u stomatologiji sve se više koriste zadnjih godina. Diodni laser spada u jedne od najmodernijih uređaja i njihova primjena je široka.

Laser koji koristimo u ordinaciji Balenović je profesionalan, brz , bezbolan i s njim možemo izbjeljivati zube i korigirati zubno meso odnosno gingivu.

Tretmani laserom su manje bolni stoga podrazumjevaju minimalnu upotrebu anestetika. Kada se koriste laseri za kirurške zahvate, one su obično bez krvarenja, brže zarastaju i postoji minimalna mogućnost infekcije rane.

 

Indikacije za upotrebu lasera u stomatologiji:

 

Izbjeljivanje zubi laserom je vrlo jednostavno i učinkovito. Pacijenti dobivaju lijepe i bijele zube u samo 20 minuta. Postupak ne boli i vrlo je ugodan za pacijenta. Nema preosjetljivosti i neugode nakon postupka. Smatra se da je laserom najefikasniji tretman izbjeljivanja zubi. Tretman je najkraći, a rezultati su maksimalni.

Korekcija „gummy smilea „ vrlo se učinkovito rješava laserskim postupkom. Zubi se produžuju za više od 3mm bez boli i bez krvarenja, samo pod lokalnom anestezijom.

Laser koristimo u terapiji afti i herpesa. Afte i ranice u ustima mogu se laserom kroz samo par sekundi smanjiti i ubrzati proces njihovog zacjeljivanja. Herpes na ustima je vrlo česta virusna infekcija koja prati pojedina stanja organizma i simptomi se vrlo lako mogu ublažiti laserom.

Bolovi temporomandibularnog zgloba mogu se umanjiti terapijom lasera.

Upala zubnog mesa i liječenje paradontoloških džepova mogu se laserom isto tako učinkovito tretirati. Laserom se izuzetno uspješno uklanja upaljeno tkivo, kao i bakterija koje izazivaju paradontološke bolesti.

U implantologiji, kod dvofaznog implatološkog tretmana, za pripremu implatata za protetsko zbrinjavanje. Kod periimplantitisa u cilju smanjenja bakterija u području vrata implantata.

U endododonciji, u tretmanu inficiranih kanala korjena zuba.

Laser nam pruža brojne terapijske mogućnosti u poboljšanju i održavanju oralnog zdravlja pacijenata, također uz pomoć lasera možemo odgovoriti na visoke estetske zahtjeve koje naši pacijenti i suvremena stomatogija stavljaju pred nas.

 

 

Kontaktirajte nas

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *